Туристически пакет 10 дни

Ден 1. Пристигане на летище Бургас. Трансфер до хотела в курорт "Слънчев Бряг". Настаняване.

Пловдив

Ден 2. Закуска. Отпътуване за Пловдив с автобус. Разглеждане на забележителностите на Стария Пловдив, който си струва да се види заради чудесните арт галерии, стари църкви, красиви къщи и руини от римско време. С автобус до Сандански. Свободно време. Разходка в красивия парк с приятния аромат на цветя. Настаняване.

Ден 3. Закуска. Обиколка на град Сандански. Отпътуване до красивите живописни селища Мелник и Рожен. Тук можете да се наслаждавате на чудесната архитектура в подножието на пирамидите, кацнали на високия хълм в Роженския манастир, творение на изкуството, което определено не трябва да бъде пропуснато. Отпътуване за Рилския манастир. Това е най-големия и най-величествен български манастир. Мястото е безценно съкровище, включено в списъка на ЮНЕСКО за световните наследства. Той помещава изящните работи на на възрожденските художници, строители, дърворезбари и иконописци. Отпътуване за Боровец. Настаняване.


Рилски манастир

Ден 4. След закуска ще разгледате първия зимен курорт. Отпътуване за София. Обиколка на София. Отпътуване за Казанлък. Кратко разглеждане на забележителностите на града и Тракийската гробница (паметник под защитата на ЮНЕСКО). Посещение на Етнографския музей Етъра - място, където голяма част от старите български изкуства и занаяти, които могат да се видят на живо. Пътуване до Велико Търново. Настаняване.

Несебър

Ден 5. Закуска. Разглеждане на забележителностите на Велико Търново - столица на Второто Българско Царство - исторически град, включващ останки от крепостните стени, палати и църкви. Пътуване до малкото селище-музей Арбанаси - сприрка, която определено не трябва да се пропуска, разкриваща красиви стари български къщи с тежки порти и тайни скривалища, просторни и богато украсени отвътре. Най-старата от петте църкви на Арбанаси е "Рождението на Христос" (1649), украсени с библейски сцени от неизвесни художници. Отпътуване за Шумен. Разглеждане на старата столица Велики Преслав и други интересни забележителности. Отпътуване за Варна. Туристическа обиколка на Варна. Отпътуване за Слънчев бряг. Настаняване.

Ден 6, 7, 8, 9, 10. Настаняване (Легло и закуска) в Слънчев бряг. При проявен интерес, могат да бъдат организирани обиколки на: Бургас, Несебър, Созопол, Китен.