МАНАСТИРСКИ ТУР - БЪЛГАРИЯ
(8 дни / 7 нощи)

Ден 1. Пристигане на летище София. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

Рилски манастир

Ден 2. София - Рилски манастир - Сандански
След закуска отпътуване за Сандански. По пътя, посещение на Рилския манастир - най-големия и най-внушителния от всички български манастири. Мястото е безценно съкровище, включено в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. В него се помещават работите на възрожденските художници, строители, дърворезбари и иконописци. Обяд в местния ресторант Сандански. Това място се вярва, че е рожденното място на Спартак. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечера и нощувка.


Ден 3. Сандански - Роженски манастир - Банско
След закуска, пътуване до малкото градче Банско. Спиране в чудесния Роженски манастир. Сградата е кацнала на хълма, заобиколен от величествени, пясъчни пирамиди. Точно до Рожен е градчето-музей Мелник. Обяд в механа в Мелник. Вечеря в ресторант в Банско във фолклорен стил. Нощувка в хотел.


Бачковски манастир

Ден 4. Банско - Бачковски манастир - Пловдив
Рано сутринта, отпътуване до изящните стенописи и средновековни икони в Бачковския манастир - същинска галерия на старото българско изкуство. Обяд в местен ресторант и пътуване за Пловдив. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.


Казанлък

Ден 5. Пловдив - Казанлък - Етъра - Габрово
След закуска, отпътуване за Казанлък. Разглеждане на забележителностите в града и Тракийската гробница (паметник под защитата на ЮНЕСКО). Обяд в местен ресторант. Посещемние на етнографския комплекс Етъра - място, където повечето от древните български изкуства и занаяти могат да се видят на живо. Габрово - настаняване в хотел, вечеря и нощувка.


Дряновски манастир

Ден 6. Габрово - Дряновски манастир - Арбанаси
Посещение на Дряновския манастир. Следващата спирка е Арбанаси с петте си църкви и красивите къщи със солидни стени, тежки порти, железни решетки, богато украсени отвътре. Посещение на църквата "Рождението на Христос" с нейните реалистични фигури и библейски сцени. Обяд в местен ресторант. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Троянски манастир

Ден 7. Велико Търново - Троянски манастир - София
След закуска, отпътуване за Троянския манастир, сгушен в планината. Добре запазените стенописи могат да се видят в главната църква. Обяд по пътя. Пътешествието приближава към своя край. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 8. След закуска, трансфер до летище София.