БЪЛГАРИЯ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ПРИРОДАТА
(8 дни / 7 нощи)

Ден 1. Пристигане на летище София. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2. Отпътуване за Сандански. Спиране на Рилския манастир в планината Рила. Най-големият български манастир е естествен дом на великолепни работи на старите български художници, строители и дърворезбари. Обяд в ресторанта на хотела. Пътуване до Сандански. Настаняване в хотел. Свободно време преди вечеря. Защо да не използваме шанса да се разходим в чудесния парк със сладък аромат на цветя. Нощувка.

Рожен

Ден 3. След закуска, отпътуване за живописните места - Мелник и Рожен. Тук можете да прекарате няколко часа, наслаждавайки се на на великолепната архитектура, в подножието на пясъчните пирамиди. Накацали на високия хълм на Роженския манастир, творение, което определено не трябва да бъде пропуснато. Обяд в град Мелник. Пътуване за Банско. Настаняване в хотел. Вечеря в механа. Нощувка.

Ден 4. След закуска отпътуване до Велинград и Батак. Обяд. Отпътуване до планинския курорт Пампорово в Родопите. По пътя ще минете през живописните малки градчета - Доспат, Девин, Триград. Триградското ждрело ще предизвика чувства, които ще ви накарат да се разтреперите, спомняйки си каменния ад, през който току що сте преминали. Буйните речни води изчезват в дяволското гърло, криволичейки на зиг-заг в подземните пещери и тунели, и появявайки се отново на повърхността на 500 м по-надолу. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Пампорово

Ден 5. След закуска, еднодневно разглеждане на забележителностите на Пампорово. Тук можете да се наслаждавате на слънцето и чистия въздух, оригинален фолклор, уникална кухня, гостоприемни хора, ходене пеша до връх Снежанка (1928 м) и околностите. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечеря в къща от селото. Нощувка.

Бачковски манастир

Ден 6. Сутринта отпътуване за Пловдив. Спиране в Бачковския манастир, известен със своята оригинална архитектура, богата колекция на древни икони, бижутерия и рисунки. Вие можете да видите някои от първите картини на известния възрожденски художник Захари Зограф в манастира. Пристигане в Пловдив. Настаняване в хотел в Пловдив. Разглеждане на забележителностите на Стария Град, чудесните арт галерии, старите църкви и красивите къщи, а също и римските руини. Пловдив е втория по големина град в страната, един от най-важните индустриален, културен и административен център, разположен по продължението на река Марица. Градът е домакин на известния Международен Пловдивски Панаир. Вечеря и нощувка.

Ден 7. Отпътуване за София. След настаняването в хотела, обиколка на София, включваща внушителната катедрала "Александър Невски" със своята ценна колекция от икони, църквата "Св. София", Националния Исторически Музей, Художествената Галерия. Обяд. Следобедна екскурзия до Витоша - зелената планина на милионнната българска столица. Вечерта - вечеря във традиционен фолклорен ресторант. Нощувка.

Ден 8. Трансфер до летище София.