Височина на курорта: 1350 м
 Най-високата ски точка: 2560 м
 Маркирани ски писти: 40 kм
 Най-дългата ски писта: 5 kм
 Изложение на склоновете: северно

    Боровец е най-старият планински курорт на България, който често събира световния ски елит и е създал много ски шампиони. Намира се на 1350 м надморска височина. Разположен e върху северните склонове на Рила, в подножието на най-високия връх на Балканския полуостров - Мусала (2925 м) .
    Боровец е на 73 км от София, на 126 км от Пловдив, а точно на 10 км под курорта е град Самоков.
    Боровец е създаден в края на 19 век като ловен парк за българските царе. Постепенно се превръща в модерен ски курорт от висока класа с луксозни хотели и ресторанти, предлагащи дивеч, вариетета и неизброими възможности за забавление.
     В Боровец съществуват чудесни възможности за практикуване на всички видове зимни спортове като ски алпийски дисциплини, ски бягане, ски скокове и биатлон. Курортът е бил два пъти домакин на кръгове от световната купа по ски алпийски дисциплини. Условията за биатлон са едни от най-добрите в света. Въздухът е кристално чист. Средната температура през януари - най-студеният зимен месец е 4.6° С.

УСЛОВИЯ ЗА СКИ

ski runs     Ски писти и лифтове
    Най-разнообразни писти са на разположение на начинаещи, напреднали скиори и професионалисти. Склоновете на пистите се поддържат в отлично състояние и са маркирани с международно общоприети знаци на много езици.
    Ски училищa
    Ски училището на Боровец е с международна слава, признание и дългогодишни традиции. Разполага с над 200 ски инструктора, които говорят чужди езици и много, от които са бивши професионални скиори.
    Тук е ски училището на Петър Попангелов, което подготвя експерти скиори, а неговите десет висококвалифицирани инструктори са на разположение на тези, които желаят да усъвършенстват своите ски умения до световно ниво.
    Cки екипировка
     На Боровец има десет ски гардероба, които са почти до пистите и влековете. Те предлагат около 7 000 комплекта от ски екипировка на водещи световни фирми, а също и сноубордове, шейни и др. Скиорите могат да оставят там на съхранение собствената си ски екипировка.
    Контролно-спасителната служба работи 24 часа.
    Грижи за децата
    Услуги предназначени за деца от 2 до 4 години се предлагат в детската градина на хотел Рила (работно време: 9:00 - 16:30 и от 19:00 - 7:00). По-големите деца (от 4 до 7 години) могат да се присъединят към ски градината, намираща се в близост до хотел Рила (работно време: 9 - 16:30).

СЛЕД СКИТЕ

    Боулинг, плуване, сауна, фитнес, билярд, тенис на маса и още - разходка с файтон, разглеждане на местността с хеликоптер и много други развлечения могат да ви бъдат предоставени тук.

    Българските фолклорни вечери са сред атракциите, които не трябва да се пропускат. Чрез тях ще се докоснете до вековни ритми и танцови традиции, докато вкусвате от традиционната българска кухня и отпивате от световноизвестни вина.
    Друга възможност е да посетите българско семейство и да опитате от специалитетите в непринудена обстановка.Error opening Database. Try again later.