изглед Височина на курорта: 1650 м
Обща дължина на ски пистите: 17.5 км
Капацитет на лифтовете и влековете: 6 800 човека на час

скиори     Международният високопланински курорт Пампорово е разположен само на 15 км от Смолян и на 70 км на юг от град Пловдив. Зимата тук е рай за скиорите, а лятото - за планинарите.

скиори     Много пътеки, подходящи за планински преходи започват от пътя, свързващ града с курорта и водещ до върховете Турлука, Чернока, Невястата, Орлиците, Мургавец. Гледките са поразяващи - внушителни панорами. Поради отличните климатични условия, снегът покрива ски пистите от декември до април.

хижа     На Пампорово има 7 хотела, в които могат да бъдат настанени около 1500 човека и много места за забавления всичките, от които предстои да бъдат приватизирани. Фирми от цялата страна са собственици на места за отдих, в които могат да бъдат настанени около 4000 човека.

мост     Пампорово е разположено на 1650 м над морското равнище, в подножието на връх Снежанка (1926 м). Климатът тук е под влияние на Средиземно море. Средната годишна температура е 8оС. В годината има средно 270 слънчеви дни и около 150 дни със снежна покривка.

УСЛОВИЯ ЗА СКИ

ски писти Осем ски писти от всички нива на трудност, с височина от 1926 до 1450 м , се спускат от връх Снежанка .
Лифтове с обща дължина 10 км и възможност да обслужат 6,800 души за час .
120 опитни инструктори обучават начинаещи и напреднали ученици в 5 категории алпийски дисциплини и 2 нива ски бягане.
Ски училището предлага детска градина за деца между 5 и 8 години .

Error opening Database. Try again later.