АЛБЕНА

Albena

Албена е най-младият и третият по големина курорт Temperature Map на България. Намира се в северното черноморие, на  45 km от международното летище на Варна. Курортът е разполжен в близост до забележителна гора и предлага чудесно съчетание между чист въздух,  фини пясъци, бистра вода   и много зеленина. Брегът е дълъг 7 km . Климатът е умерено-континентален. Средната лятна температура на въздуха е 23 - 28 oC.  Средната температура на морската вода е 20 oC, а през Юли и Август достига до 26 oC.


Албена е идеалният курорт за семейна почивка. Тя предлага много атракции за хора от всякакви възрасти.  
В подкрепа на  апела на Австралия и ООН "Clean up the World"  през Септември 1994 година тук беше организирана международна кампания за почистване на околната среда. Откриването се състоя   в Албена - един от екологично най-чистите черноморски туристически комплекси. В България кампанията беше организирана от движението Син Флаг.
От 1993 България е асоцииран член на международното  движение Син Флаг. Албена е първият туристически комплекс, който е кандидатствал  за включване в Каталога на екологично чистите курорти. Изпълнителният и   директор е член на Националното Жури по Номинациите, което е упълномощено да препоръчва кандидати пред Европейскта Комисия. В курорта има лаборатория за агро-екологически изследвания, която контролира съдържанието на нитрати във всички предлагани плодове и зеленчуци.
Добре дошли в АЛБЕНА!

Веднага след като направите своята резервация, за нас ще е удоволствие да удовлетворим всяко ваше желание и да се отнесем към Вас като към специален гост.Error opening Database. Try again later.